Profesor Atom i Sarajlije za energetski efikasniju budućnost

Sarajevo, 22.12.2017.  – Veliki broj Sarajlija prisustvovao je edukativnom događaju „Lajk za pametnu energiju” na kojem su posjetioci usvajali nova znanja o energetskoj efikasnosti. Nezaboravno iskustvo omogućila je Virtual Reality – VR igra, kroz koju su putovali u virtualni svijet i na potpuno drugačiji način učili o upotrebi obnovljivih izvora energije i zaštiti okoliša.

 

Kampanja „Lajk za pametnu energiju” se realizuje u okviru projekta „Zeleni ekonomski razvoj” koji ima za cilj stvoriti povoljne uslove za investicije u projekte energetske efikasnosti, povećati broj „zelenih radnih mjesta“, te doprinijeti privrednom razvoju BiH.

 

”Kontinuirano obrazovanje i informisanje javnosti, promocija inovativnih rješenja i implementacija energetski efikasnih projekata imaju za cilj očuvanje okoliša i prirodnih resursa. Uključivanjem svih pojedinaca i nadležnih institucija važni su koraci za stvaranje energetski efikasnije budućnosti naše zemlje” – izjavio je Siniša Rodić, rukovodilac UNDP-vog projekta „Zeleni ekonomski razvoj”.

 

Projekat „Zeleni ekonomski razvoj” u Bosni i Hercegovini provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz finansijsku podršku Vlade Švedske, Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske, u saradnji sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, entitetskim ministarstvima prostornog uređenja, kantonalnim ministarstvima i drugim partnerima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *